mandag den 15. april 2013

Express chokolade mousse


Havde en sjat fløde i overskud forleden og efter lidt kiggen i skabene havde jeg faktisk alt hjemme til en omgang chokolademousse til Sune. Jeg bruger tit Nigella Lawsons opskrift fra Nigella Express, fordi den for det første ikke behøver at stå på køl lige så lang tid som almindelig chokolade mousse og så er der ikke æg i og det kan være en fordel når man har mange gæster fordi der så ikke er nogen risiko for at nogen bliver syge... Og så er der selvfølgelig også den fordel at man kan have det meste i skabet og derfor hurtigt kan smække det sammen...


En portion giver ca. 6 portionsanretninger

150 g miniskumfiduser (eller alm skåret i mindre stykker)
  50 g blødt smør
250 g god mørk chokolade 70% eller højere
3/4 dl nykogt vand
2,5 dl piskefløde
1 tsk valijeessens (man kan også bruge 1/2 tsk vaniljekorn)

Smelt skumfiduser, smør, chokolade og vand i en gryde ved svag varme til det hele er en ensartet masse. Køl af til den er lunken.
Imens piskes fløden med vaniljen til en blød flødeskum der vendes i den afkølede chokolademasse.
Fordeles i portionsskåle og stilles på køl, kan sagtens serveres efter 20-30 min.


Det ser lidt snasket ud mens det smelter, men det skal nok blive godt...

 
 
Jeg synes den bliver lige så luftig og cremet som almindelig chokolade mousse, men noget lettere og hurtigere at bikse sammen...
 
Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar