tirsdag den 22. november 2011

Dolche latte - en mundfuld af himmeriget

Jeg elsker Dolche latte, der er en argentinsk karamelcreme, den kan bruges til alt fra smørpålæg til brød til kagefyld eller blandet i græsk yoghurt...

Jeg har så prøvet at lave det selv, og det blev bedre end forventet, virkelig lækkert og cremet så der skal helt sikkert et glas med i årets spiselige julegaver....

Det er supernemt at lave, man tager bare en eller flere dåser sødet kondenseret mælk og koger de/den uåbnede dåser i vand så dåsen hele tiden er dækket af vand i 3-4 timer alt efter størrelse.
Bagefter kan dåsen åbnes og der er den lækreste karamelcreme indeni...Overfør til et renset glas og opbevar i køleskabet...


God fornøjelse....

2 kommentarer:

  1. det lyder lækkert. forslag til hvad det bruges til?

    SvarSlet
  2. hej Mallemy
    Det smager super godt... jeg har altid et glas eller to på lager og det kan bl.a. bruges til følgende:
    smørepålæg på brød ligesom nutella
    kom en klat ned midt i cupcakedejen før de bages
    banoffie pie (amerikansk tærte med karamel og banan)
    fyld i chokoladepralinere
    sauce til is og/eller pandekager
    bland en smule i græsk yoghurt i stedet for honning

    det er et multiprodukt...og så er det så dejlig nemt at lave...
    Et lille tip er at fjerne etikket og klister før kogning så det ikke sætter sig på gryden...

    SvarSlet