lørdag den 26. november 2011

shappy chic fund

Jeg er som nogen måske ved HUGE Ebay fan, ikke mindst fordi man kan finde nogen andre ting og måske også til mere overkommelige priser end herhjemme i de fysiske butikker... Jeg har en svaghed for fransk vintage og shappy chic og da kæresten derhjemme måske ikke helt deler min begejstring er det jo godt at man kan dyrke det i det små :-)

Et lille udpluk af de fine køb de sidste par måneder...





De fine franske manillamærker med krone, løve, fransk lilje og skrift havde jeg tænkt jeg skulle bruge på årets julegaver med en bånd af sort lædersnøre, hvis mærkerne når frem inden jul, ellers er de jo også smukke på andre gaver, bundet på henkogningsglas eller lignende...
Der er i øvrigt et stort udvalg af tyk fed silkebånd på ebay og de er bare så flotte :-)

onsdag den 23. november 2011

Pakkekalendertid...

December nærmer sig jo med hastige skridt og til dem der endnu ikke har pakkekalenderen i hus er her lidt ideer...


Tænk gerne på hvad modtageren alligevel mangler og der er masser af muligheder selv om man ikke bor ved siden af Søstrene Grene eller Tiger-butikker. Gå på jagt i supermarkedet, boghandleren, Matas, H&M, Fona og lignende butikker vi måske ikke umidelbart forbinder med pakkekalender gaver.
Lav gerne en kasse du har stående året rundt så du løbende kan købe gaverne, især udsalgstiden er en guldgruppe af små sjove ting til billige penge. Et andet trick er Ebay hvor man kan få alt fra hårelastikker til guldsmykker og køkkenting til fordelagtige priser (husk toldreglerne fra ikke-EU lande) og andre netbutikker, man skal bare lige være opmærksom på fragtpriserne.

Til de små:
farveblyanter, tuscher, malebog, strømper, hårdimser, lego (køb et sæt og del i flere små gaver), forklæde og udstikker sammen med en opskrift på figurkager), papir, saks og lim til klippe-klisterdag, kalenderlys, dvd-film og mikro popcorn, figurrefleks til skoletasken, ny drikkedunk, strømpebukser, undertøj, børnebøger.

Til Teens og Teenagere:
magasiner, cder, bøger, DVD-film, plakat, voks og andre hårstyling produkter, små cremer, deo, smykker, seje puder og andet til værelset, farvede bloklys, drinksglas og drinkspinde, sjovt krus og te, fin dåse med slik i, vanter og hue, covers til smartphone, sok til ipod/smartphone, minihøjtaler, tørklæde, make-up, hyggesokker, skrabelod, neglelak.

Til mændene:
specialøl, strømper, slips, god chokolade, skrabekalender, magasiner, bøger, massageolie, fodboldbilletter, DVD-film, cder, sjove gadges f.eks. kopvarmer med USB-stik, deo, ny barberskraber, gavekort på en god hjemmelavet middag, en flaske vin.

Til kvinderne:
god chokolade, bloklys, te/kaffe, håndcreme, små parfumer, make-up, nylonstrømper, hyggestrømper, hjemmelavet marmelade, gavekort til børnepasning, biografbilletter, creme, cder, DVD-film, gavekort til god hjemmelavet middag, vin, små kogebøger, garn (hvis modtageren strikker/hækler), massageolie, varmedunk, badesalt, hjemmebagte julesmåkager eller konfekt, juleblomst, julepynt.

Man kan selvfølgelig sagtens "sjæle" forslagene fra de andre kategorier, ligesom de måske også kan inspirere hvis man som i min familie spiller pakkespil.

I år har jeg selv været ude og finde pakker til lillesøster der efterhånden er blevet 18, men vil selvfølgelig ikke afslører hvad der er i de pakker :-)

Min ultimative TV-serie guide 3.del

Forslag til tv hygge med kæresten...

CSI, CSI:Miami og CSI:NY
Tre verdensberømte serier fra samme director team. Følg CSI (Crime Scene Investigators) når de opklare mord, kidnapninger og andre forbrydelser i spillebyen Las Vegas, solskinsbyen Miami eller The Big Apple New York. Grundideen bag serierne er den samme, men persongalleriet gør forskellen. CSI:Miami er efter min mening lidt mere actionpræget end de to andre og er klart min egen kærestes favorit.

NCIS
Naval Criminal Investigation Service, er på mange måder en pendant til CSI-serierne, men persongalleriet er lidt mere udpenslet og underholdende efter min mening. Serien følger tidligere marinesoldat Gibbs og hans hold, mens de opklare sager med forbindelse til US Navy og dens ansatte, med hjælp fra retstekniker og goth Abby og den altid historiefortællende engelske patolog Ducky.

The Unit 
Serien følger den hemmelige specialstyrke "the Unit" som er en gruppe elitesoldater der bliver sendt ud til special opgaver rundt omkring i verden. Man følger også deres familier derhjemme som for at beskytte deres mænd må leve med dækhistorier og løgne.

How I met your mother
Den her serie er når I vil grine...Igennem Teds historiefortælling til sine børn, følger vi den stille Ted og hans venner: de udadskillige Marshall og Lily, evig ungkarlen Barney og rapkæftede Robin og så selvfølgelig alle de komiske scorings- og datingsforsøg Ted må igennem for at finde den store kærlighed.
It's.....wait for it....Legendary!!!!

JAG
Endnu en Navy serie, men denne her er med udgangspunkt i flådeadvokaterne "Harm" Rabb, "Mac" MacKenzie, Bud og Harriet og deres chef Admiral Chegwidden. Der skiftevis anklager og forsvare flådens folk i den militære retssal.

Burn Notice
den hemmelige efterretnings agent Michael får en "Burn Notice" der blacklister ham i efterretstjenesten og sætter han identitet på spil. Mens han leder efter bagmanden bag må han arbejde som privatdetektiv i Miami sammen med de eneste der stadig vil kendes ved ham ex-kæresten og skydegale Fiona og tidligere navy seal Sam...nå ja og så selvfølgelig Michaels mor Madeleine, som han gør alt for at undgå.

Las Vegas
Det her er en af de bedste serier der er lavet efter min mening. Bliv grebet af ægte Las Vegas stemning med fashionable Montecito Hotel og Casino, dets personale og gæster. Anført af tidlige CIA agent Big Ed Deline, hans lækre højrehånd Danny, Ingeniør og hurtigtænker Mike og de sexede kvinder Delinda, Sam, Mary og Nessa der mere end en gang forskuer hovedet på de unge Las Vegas fyrer.

Bones
Den ukonede knogledronning Dr Temperance Brennan og hendes kollegaere hjælper FBI agenten Seeley Booth med at finde sandheden i hans mordsager igennem de historier knoglerne fortæller.

The Mentalist
Konsulent og menneskekender Patrick Jane hjælper, gennem til tider uortedokse metoder, CBI (California Bureau of Investigation) i deres mordefterforskning. Patrick bruger hans evner som tidligere medium (til trods for at han ikke tror på overnaturlige evner) i håb om at han en dag kan få hævn over Red John, der myrdede hans kone og datter. En underholdende serie ikke mindst på grund af Patrick Jane, spillet af Simon Baker.

Numb3rs
FBI agent Don Eppes får hjælp til at løse sine sager af lillebror og vidunderbarn Charlie, der gennem matematiske formler og modeller udleder teorier om de kriminelles handlinger og mønstre.

Lie to Me
Dr Cal Lightman er ekspert i løgne og sammen med hans partner Jillian og deres ansatte læser de alt fra politikere til terrorister som en åben bog...

White Collar
Serien handler om det umage par FBI agent Peter Burke og den charmerende svindler, tyv og forfalsker Neal Caffrey. For hvem ved bedre hvordan man svindler, stjæler og bedrager end anden på førstepladsen over de decipliner og manden der fangede ham. Neal leder desuden efter ledetråde der kan forklare hans store kærlighed Kates forsvinning.

Criminal Minds
Hvordan genkender man en seriemorder og hvordan fanger man ham? Igennem hans profil, hvis man skal tro dette specielle FBI team. Serien er uhyggelig virkelig og skuespillerne har selv udtalt at de somme tider kigger sig en ekstra gang over skulderen når de har lavet et afsnit.

Topgear
Når kæresten rigtig skal forkæles så find de 3 humoristiske og fartglade englændere frem. Har du ikke selv benzin i blodet så vælg de episoder hvor de er på roadtrip i USA, Wietnam, Afrika osv. de er aldeles underholdende også selvom man intet ved om biler.

Den bornholmske diamantspa

I weekenden blev jeg som en tidlig julegave inviteret i Den bormske diamantspa af min onkel og tante, og det er virkelig et sted jeg kan anbefale hvis nogen skulle komme til min smukke hjemstavn.
Spaen åbnede for ca 1 år siden og alt er nyt og lækkert. Granitten er naturligvis gennemgående igennem hele spaområdet der bl.a. tæller et stort varmtvandsbassin med massagedysser udvalgte steder og et vandfald man kan stille sig under og få dybdegående massage. 3 saunaer, en alm tør, en damp og en der ikke var så varm og tør som alm, perfekt til astmatikere. det kolde gys, hvor der drypper isvand ned i, perfekt til at få gang i kredsløbet.


Overalt er der opsat hyggekroge hvor an kan sidde i de udleverede badekåber og nyde et glas juice, en kop kaffe eller et stykke udskåret frugt, der står til fri afbenyttelse.

Der er også en udendørs jacuzzi, hvor man kan sidde og boble igennem mens man ser ud over havet



Sæt god tid af til et besøg i Spaet, vi brugte næsten 3 timer dernede.
Det koster 225 kr for et besøg, men de har også månedskort og andre tilbud. Spaeen er desuden gratis for hotellets gæster...

Billeder er lånt af Visit Danmark....

tirsdag den 22. november 2011

Min ultimative TV-serie guide 2. del

Lidt girlpower her i den kolde tid...

Alias
Prisbelønnet serie med en ung Jennifer Garner i hovedrollen som dobbeltagenten Sydney Bristow, der kæmper for at tilintegøre SD-6, der står bag drabet på hendes forlovede. Med hjælp fra CIA agenten Michael og hendes far Jack, der selv er dobbeltagent, går hun igennem ialt 5 sæsoner fyldt med farefulde missioner i hele verden.
Se den hvis du elsker: James Bond og andre agentfilm

The Closer
Følg politichef Brenda Leigh Johnson, kagespisende og med den fedeste georgia-dialekt, igennem et politisk minefelt i LAs politikorps som chef for specialafdelingen, der tager sig af de berømte og specielle mord i solskinsbyen.
Se den hvis du elsker: diverse krimiserier...

Armywives
Når deres mænd tager i krig, bliver de hjemme og udkæmper deres egne kampe. Fra skaberen af Greys Anatomy kommer denne serie der følger 4 kvinder og en mand, der alle er ladt tilbage når deres elskede tager afsted til verdens brændpunkter.
S den hvis du elsker: The Unit

Crossing Jordan
Retslægen Jordan Cavanaugh, er en kvinde for sig selv. Hun er frembrusende, uhøflig og har en 6. sans for forbrydelser. Altid på jagt efter sandheden og i særdeleshed hendes mors morder.

Dolche latte - en mundfuld af himmeriget

Jeg elsker Dolche latte, der er en argentinsk karamelcreme, den kan bruges til alt fra smørpålæg til brød til kagefyld eller blandet i græsk yoghurt...

Jeg har så prøvet at lave det selv, og det blev bedre end forventet, virkelig lækkert og cremet så der skal helt sikkert et glas med i årets spiselige julegaver....

Det er supernemt at lave, man tager bare en eller flere dåser sødet kondenseret mælk og koger de/den uåbnede dåser i vand så dåsen hele tiden er dækket af vand i 3-4 timer alt efter størrelse.
Bagefter kan dåsen åbnes og der er den lækreste karamelcreme indeni...Overfør til et renset glas og opbevar i køleskabet...


God fornøjelse....

Hello kitty fødselsdagskage

her er fredagens fødselsdagskage så til Malou der blev 1 år...



Kagen er en chokoladekage med Nutellafyld, overtrukket med glasur og glimmersukker. Figuren er udskåret sugar paste. Tillykke med fødselsdagen Malou :-)

tirsdag den 15. november 2011

Min ultimative TV-serie guide 1. del

Nu er det jo snart december og der skal skrives ønskesedler og købes gaver... her er så lidt inspiration til alle serie-holics...
Som tidligere skrevet så elllllsker jeg tv-serier, jeg har ikke helt tålmodighed til at vente en uge til næste afsnit så det er de færreste serier jeg ser i det alm tv, til gengæld har jeg så rigtig rigtig mange bokse i hvad der blandt mine kollegaer bliver kaldt tv-biblioteket :-) Jeg har lavet en lille guide til serier alt efter hvad man godt kan li...

Til tøseaftnerne...

Grey's Anatomy (Grey's Hvide Verden)
Fantastisk serie om de unge læger på Seattle Grace Hospital. Serien har vundet talrige priser og det er bestemt ikke uden grund. Følg forvirrede Meredith, følsomme George, konkurrencemindede Christina, søde Izzie og badboy Alex igennem deres op- og nedture både på jobbet og privat.
Se den hvis du elsker: Skadestuen, House M.D.

Private Practice
Spin-off af Grey's Anatomy hvor vi følger Addision, der får nok af Seattle Grace Hospital og rykker teltpælene til LA og en mere alternativ sundhedsklinik, ledet af Sam og Naomi. Personalet er en herlig blanding af personligheder.
Se den hvis du elsker: Grey's Anatomy

Desperate Housewives
Der vist ikke mange der ikke har stiftet bekendskab med fruerne på Wisteria Lane og deres noget farverige hverdag...Følg super housewife Bree, småbørns moren Lynette, singlen Susan og modedronningen Gaby og deres mere eller mindre perfekte familier igennem livets op- og nedture med humoristiske undertoner.
Se den hvis du elsker: Brothers and Sisters

Gilmore Girls
En af de sødeste og sjoveste serier. Følg farverige, fantastiske og lidt barnlige Lorelai og hendes kloge og noget mere fornuftige datter Rory i deres sjove hverdag blandt indbyggerne i Stars Hollow. Når madglade Sookie er ved at lave ildebrand i køkkenet, når Lorelai prøver at undgå sin overklassemor og alle samles hos Lukes diner kan alting ske...
Se den hvis du elsker: Ligemeget, dette er en klassiker :-)

Sex and the City
Tøseserien over alle tøseserier med veninderne Carrie, Miranda, Samantha og Charlotte, der jagter kærligheden i New York på stilletter og med en drink i hånden. Serien har vundet utallige priser og er blevet et fænomen. Et must i en hver kvindes DVD samling

Will & Grace
Følg det umage vennepar Will og Grace. Will er succesfuld advokat, stilet og nå ja homoseksuel, Grace er kreativ indretningsdesigner med rod i alt fra tøjet til kærlighedslivet. Sammen deler de lejlighed mens de dater mænd, diskutere hinandens dates og bliver "godt hjulpet" af ultra-gay Jack og vodka-tylleren Karen.
Se den hvis du elsker: Friends

Brothers and Sisters:
Hvad sker der når familiepatrikaken og samlingspunktet i storfamilien dør og en mangeårig elskerinde og dennes datter pludselig dukker op? Velkommen til familien Walkers komplekse verden, hvor alle kæmper med deres, men hvor familiesammenholdet slår alt. Dette er den moderne udgave af Dollars...
Se den hvis du elsker: Desperate Housewives



Guiden fortsættes med flere gode timer i sofaen....

torsdag den 10. november 2011

Fødselsdagekageprojekt

I sommers gik Dansk Folkehjælp sammen med Go' morgen Danmark om projektet Go' Folkehjælp, der skulle skaffe oplevelser til fattige danske børnefamilier. Projektet udviklede sig og alt fra babytøj til telte skiftede hænder på tværs af landet. I den forbindelse fik jeg ideen til at forene min bageglæde med fødselsdagsglæde og bage personlige fødselsdagskager til børn i økonomisk trængte familier. Dr er efterfølgende blevet til en del kager og glade fødselsdagsbørn, jeg har desværre ikke fået taget billede af så mange, men synes da lige I skulle se den sidste til en lille piges 1 års fødselsdag.
Selve kagen er en alm vaniljekage med nutella i mellem lagene. Den er overtrukket med tyk hvid glasur der er drysset med flormelis når glasuren er næsten tør. Selve Hafferlaffen er udskåret Wilton sugarpaste farvet med Wilton pastafarver og de sorte detaljer er derefter håndmalet på med en fin fin pensel efter et billede fra internettet.


Nu er det jo ikke kun børn der sætter pris på en fin kage... Billedet nedenunder af to kager, en chokoladekage og en banankage er lavet til Henrik, en god ven der tilbragte sin fødselsdag på den anden side af jorden i Australien. Han er som man nok kan gætte en rigtig fodboldfan..



I næste uge står den på Hallo Kitty kage...foto følger :-)

cookies og småkager

Har slet ikke fået opdateret i et stykke tid...
Men moster Sanne har så lige haft fødselsdag og i den forbindelse bagte jeg forskellige cookies og småkager til kaffen... Kan også fint bruge til de gæster der dumper ind i julen :-)

Alle opskrifterne er fra den svenske bage dronning Leila Lindholms første bagebog "a piece of cake" far man den ikke bør den bestemt stå på ønskesedlen til jul, det er nogen super gode bøger med gode forklaringer og smukke billeder hun laver...den tredje bagebog er lige kommet ud i sidste måned i Sverige og er en sikker vinder på min ønskeseddel :-)

Alle cookiesdejene kan opbevares i fryseren og tages op til en hurtig omgang lækre cookies til kaffen.



White chocolate chip ginger cookies (ca 25 stk)

125 g smør
1 dl rørsukker (eller alm.)
1 æg
1 1/2 dl hvedemel
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
skal af 1 lime
1 tommeltot stort ingefærrod
100 g hvid chokolade

1. Smør, sukker og den skrællede fintrevede ingefær piskes cremet og ægget tilsættes.
2. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver og salt. Vend ned i dejen.
3. Hak hvid chokolade groft, riv limeskallen og bland ned i dejen.
4. Form dejen til en rulle med diameter på ca 5 cm i plastfilm eller bagepapir og put i fryseren i ca 30 min.
5. Skær rullen i 1 cm tykke skiver og læg dem på bageplade med bagepapir.
6. Bag kagerne til de er gyldne i kanterne ca 15 min ved 180 grader (varmluft).

De er ikke så ingefær stærke så alle kan være med...



2 forskellige chokochip cookies med mørk chokolade.

Chocolate chip orange cookies (ca 25 stk)

125 g smør
1 dl rørsukker (eller alm melis)
1 æg
1 1/2 dl hvedemel
1/2 dl kokosmel
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
100 g mørk chokolade
skal af 2 appelsiner

1. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt ægget.
2. Bland hvedemel, kokosmel, bagepulver og salt. Vend det ned i dejen.
3. Hak chokoladen, riv appelsinskallen og bland det i dejen.
4. Form dejen til en rulle med ca 5 cm diameter i plastfilm eller bagepapir og put rullen i fryseren i ca 30 min
5. Skær dejrullen i 1 cm tykke skiver og læg dem på bageplader.
6. Bag kagerne til de er gyldne i kanterne, ca 10 min ved 180 grader (varmluft)

Chocolate chip peanut cookies (25 stk)

125 g blødt smør
1 dl rørsukker (eller alm melis)
1 æg
1 1/2 dl hvedemel
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
100 g mørk chokolade
1 dl saltede peanuts
skal af 1 lime

1. Pisk smør og sukker cremet. Tilsæt ægget.
2. Bland hvedemel, havregryn, bagepulver og salt. Vend i dejen.
3. Hak chokolade og peanuts, riv limeskal og bland det hele i dejen.
4. Form dejen i en rulle med ca 5 cm diameter i plastfilm eller bagepapir. Put i frysen i ca 30 min.
5. Rullen skæres i ca 1 cm tykke skiver og lægges på bageplade.
6. Bages til de er gyldne i kanten, ca 10 min ved 180 grader (varmluft).



Klassiske svenske kattetunger (ca 60 stk)

200 g blødt smør
1 1/4 dl sukker
skal af 1 citron
3 1/4 dl hvedemel
3 æg
100 g mandelflager (jeg brugte kun ca 50 g)

1. Pisk smør, sukker og revet citronskal cremet.
2. Vend forsigtigt melet ned i og tilsæt æggene ét ad gangen.
3. Fyld dejen i sprøjtpose eller frysepose. klip et hul i hjørnet og sprøjt dejen ud i 7-10 cm lange striber på bagepapir med et par cm mellemrum.
4. Tryk mandelflager på dejen.
5. Bag til de er gyldne ca 4-6 min ved 175 grader (varmluft)

Kan også bruges som tilbehør til desserter.