onsdag den 21. december 2011

Muffins med hvid chokolade, tranebær og mandler

Lidt jule inspireret muffins, som kun bliver endnu bedre med en lækker frosting ovenpå, men det er lidt besværligt når kæresten skal have dem med på arbejde...



Muffins med hvid chokolade, tørret tranebær og mandlesplitter
12-16 stk

3 æg
2 1/2 dl sukker
1 tsk vaniljesukker
100 g smør
1 dl mælk
3 1/2 dl mel
2 tsk bagepulver
1 drys salt
100 g hakket hvid chokolade
ca 1 dl tørret tranebær
50 g mandelsplitter eller hakkede mandler

Æg, sukker og vaniljesukker piskes godt. Smørret smeltes og blandes med mælken der derefter tilsættes æggeblandingen. Mel blandes med bagepulver og salt og det hele tilsættes dejen.
Til sidst vendes chokolade, tranebær og mandler i dejen og den fyldes i muffinsforme.
Bages ved 175 grader (varmluft) i ca 15 min til de gyldne og gennembagte.

2 slags frosting til en anden gang....

Cream cheese frosting
60 g blødt smør
5 dl flormelis
1 tsl vaniljesukker
1 spsl citronsaft
100 g philadelphia
evt. et par dråber farve

Pisk alle ingredienser sammen til en let og luftig frosting og sprøjt eller fordel den på de afkølede muffins.

White chocolate frosting
200 g hvid chokolade
200 g philadelphia

Hak chokoladen og smelt den i vandbad, lad den svale lidt af og rør den sammen med philadelphia.
Fordel den på de afkølede muffins.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar