fredag den 13. januar 2012

fuldkorns minipizza

Lækre minipizzaere med fuldkornsmel så man kan spise dem med god samvittighed, opskriften er fra diabetesforeningen og de er både gode varme lige fra ovnen og kolde i madpakken...


ca 20 stk...Lav gerne dobbeltportion og smid i fryseren...

3,5 dl lunkent vand
25 g gær (halv pakke)
2 tsk olie
1 tsk salt
100 g hvid hvedemel (kan udskiftes med halv grahamsmel og halv hvedemel)
150 g grahamsmel
ca 250 g hvedemel

Gæren udrøres i det lunkne vand og olie og salt tilsættes...
Til sidst tilsættes mel, hvedemelet lidt ad gangen... Ælt godt igennem og sæt til hævning ca 45 min.

Tomatsauce:
1 lille løg
1 gulerod
1 fed hvidløg
1 tsk olie
1 dåse flåede, hakkede tomater
2 tsk tørret oregano
salt og peber

Hak løget fint, riv guleroden fint og pres hvidløget. Varm olien op og svits grøntsagerne. Tilsæt de flåede hakkede tomater og oregano og lad saucen småkoge i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.

Dejen slås ned og æltes igennem. Del i 20 stykker og rul til boller. Hver bolle rulles eller klemmes flade med hænderne til små pizzabunde. Fordel tomatsaucen på bundene og fordel det ønskede fyld f.eks. skinkestrimler, pastrami, kylling og/eller grøntsager samt revet ost og drys en smule tørret oregano over. Bag pizzaerne ved 200 grader i ca 15 min...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar